Als vervormings-expert produceert Expansor uiteenlopende producten waarvan regelmatig wordt gedacht dat het onmogelijk is om dit uit één stuk plaat of buis te doen. Van fietsframes tot lampenkappen en van magneethuizen tot gevelbekleding, we produceren deze 3D gevormde producten in nauwe samenwerking met onze klanten.
Buis van uit plaat 0,5 mm, 3D gevormd naar een geribbelde vorm
Opvallende bekleding voor hoge toren, met vuur vertragende gevelpanelen
Op het eerste oog een eenvoudige vaas. Het is de eenvoud in de uitvoering die de productie bijzonder complex maakt.
Aan de basis van het 3D vervormen (Liquid shaping) staan twee productietechnieken, liquid shaping en rubberpersen. Bij liquid shaping, ook wel hydrovormen, wordt een buis of plaat in een mal geplaatst, met behulp van waterdruk vormen we het product naar de gewenste eindvorm. Bij rubberpersen wordt een rubberen kussen als medium gebruikt dat onder mechanische druk het plaatmateriaal vervormd.
Het gebruik van deze media stelt Expansor in staat om complexe deformaties, extreme vervormingen, een relatief gelijkmatige wanddikte en nagenoeg spanningsvrije eindproducten te produceren met grote nauwkeurigheid. Expansor heeft beide technieken de afgelopen jaren flink door ontwikkelt en zet deze kennis dan ook graag in ten goede van uw producten.
Onze 3D shaping technieken zijn uitermate geschikt voor seriegroottes tot 1000 stuks.
De technieken maken het mogelijk om radicale en complexe vormen te realiseren.
Het gebruik van relatief betaalbare mallen verlaagt de kosten bij kleine series.
De 3D shaping technieken dragen bij aan eindproducten van hoge kwaliteit.
Nieuwsgierig of we ook een rol kunnen spelen bij het produceren van uw product? Neem contact op met onze product manager.
Patrick Gal | |
patrick.gal@expansor.nl | |
+31 315 700 245 |
3D vormen (Liquid shaping) is de term die gebruiken voor het vervormen van materialen met behulp van waterdruk. De techniek wordt ook hydrovormen genoemd. Hydromechanisch vervormen is eigenlijk een betere benaming, om namelijk de waterdruk die wordt opgebouwd op te vangen is er mechanische kracht nodig om de mal gesloten te houden.